donatie aan stichting lotus college

Lesmateriaal voor horecatalenten

Stichting Lotus College gelooft dat iedereen talent heeft, maar sommige mensen hebben gewoon net wat meer begeleiding nodig, en dat is nou juist waar zij voor zorgen. Bij Stichting Lotus College worden 15 jongeren per jaar met een verstandelijke beperking opgeleid tot horeca professional en vervolgens aan een baan geholpen. Hiervoor dient Café Restaurant SMAAK in Haarlem als toneel.

Voor de donatie van 2022 hebben we 33 pupillen van Stichting Lotus College mogen voorzien van speciaal SVH Lesmateriaal!

Bescherming van onze oceanen

Dos Winkel maakt zicht met zijn stichting Sea First hard voor een wereld waarin onze oceanen worden beschermd en gekoesterd. Dit doet hij door middel van lessen die hij geeft aan kinderen en studenten op de basisschool, middelbare school en hogeschool. “In de lesstof halen we ook klimaatverandering en dierlijk voedsel aan. De dierenindustrie is namelijk verantwoordelijk voor bijna de helft van alle achteruitgang in de oceaan (CO2, methaan, lachgas en stikstof), maar ook de invloed hiervan op het klimaat is vele malen groter dan gedacht.” Aldus Dos.

In 2021 verzorgde de Informer Foundation middels een donatie aan Sea First een aantal lespakketten voor verschillende scholen.

donatie aan stichting sea first

Tandzorg in Gambia

Westland4Gambia zet zich in voor de tandzorg in Gambia. Met hun mobiele praktijk (zoals de vroegere schooltandarts in Nederland) bezoeken zij scholen in de omgeving van hun standplaats. Op deze scholen geven zij poetsinstructies, delen tandenborstels en tandpasta uit en tevens ontvangt hun Oral Health Worker kinderen in de mobiele praktijk ter controle. Mocht hieruit blijken dat een extractie of vulling nodig is zal dit uiteraard uitgevoerd worden om de kinderen vlot van hun tand- en/of kiespijn af te helpen.

mobiele tandartspraktijk
tandzorg in gambia

Dental Clinic in Jamwelly

Naast deze mobiele praktijk heeft Westland4Gambia een vaste praktijk ‘Dental Clinic’ gevestigd in het dorp Jamwelly. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier met problemen aan het gebit terecht. Daarnaast heeft de vaste praktijk een ondersteunende taak van de mobiele praktijk. Dit doordat er in deze goed uitgeruste praktijk complexere behandelingen uitgevoerd kunnen worden.

Dankzij een donatie van de Informer Foundation zijn weer een aantal kinderen van hun tand- en/of kiespijn af geholpen. Samen laten we de kinderen in Gambia weer lachen!

15 Schoolbanken in Kenia

Land: Kenia
County: Kilifi
Dorp: Mtangani

Aan de oostkust van Kenia, dicht bij de stad Malindi, ligt het dorp Mtangani. In het dorp leven ongeveer 7000 mensen van verschillende stammen samen. De levensstandaard is laag, er zijn nauwelijks voorzieningen en de werkeloosheid is hoog. Dankzij de Informer Foundation heeft de plaatselijke school de beschikking over 15 nieuwe schoolbanken die ervoor zorgen dat de kwaliteit van het onderwijs weer iets verhoogd is.

Schoolbanken in Kenia
Waterput 1346

Waterput 1346

Land: Bangladesh
District: Gaibandha
Dorp: Khaliamari

In het dorp Khaliamari in Bangladesh een nieuwe waterput geslagen. Het gebied ligt aan de rivier de Brahmaputra maar heeft desondanks niet voldoende toegang tot schoon drinkwater. Het slaan van deze waterput heeft als direct gevolg dat alle dorpelingen zich deze luxe wel kunnen veroorloven.

Waterput 2661

Land: Bangladesh
District: Bandarban
Dorp: Noksha Jiri Para

Bandarban ligt in het diepe zuidoosten van Bangladesh. Net ten oosten van de grote stad Chittagong is in het dorp Noksha Jiri Para een nieuwe waterput geslagen. Dankzij deze waterput is er genoeg water beschikbaar voor alle dorpsbewoners. Sindsdien zijn de leefomstandigheden drastisch verbeterd en is de kindersterfte teruggedrongen.

Waterput 2661
Waterput 3029

Waterput 3029

Land: Bangladesh
District: Patuakhali
Dorp: Nandipara Payrapar

In het dorp Nandipara Payrapar in Bangladesh een nieuwe waterput geslagen. Patuakhali ligt in het zuiden van Bangladesh en grenst direct aan de Golf van Bengalen, het noordoostelijke deel van de Indische Oceaan. Dit project heeft er voor gezorgd dat een groep van zo’n 200 dorpelingen dagelijks schoon drinkwater heeft.

Onderwijs voor Keniaanse leerlingen

Land: Kenia
County: Kilifi
Dorp: Mtangani

Sinds 2007 heeft Stichting Mtangani enkele projecten gerealiseerd om de levensstandaard en de zelfredzaamheid van de inwoners te verhogen, hierbij steeds ingaand op de vraag van de bevolking. De Informer Foundation steunt de projecten van Stichting Mtangani en zorgt er persoonlijk voor dat een aantal kinderen en jong volwassenen uit het dorp kunnen studeren.

Onderwijs voor Keniaanse Leerlingen
Waterput 3030

Waterput 3030

Land: Bangladesh
District: Patuakhali
Dorp: Khordo Madarbunia

Khordo Madarbunia is een dorp in het district Patuakhali. Het gebied ligt aan de oostelijke oever van de Payra rivier. In dit deel van Bangladesh is het moeilijk om aan schoon drinkwater te komen. Door de steun van de Informer Foundation kunnen de dorpelingen nu wel beschikken over iets wat in het Westen vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

Speelgoed voor Mtangani

Land: Kenia
County: Kilifi
Dorp: Mtangani

Naast alle noodzakelijke dingen als onderwijs en drinkwater willen we ook ondersteuning bieden op het gebied van “vrije tijd”. Vandaar dat we in het verleden ook een doneeractie voor speelgoed hebben opgezet. Materialen zoals Hoola-Hoops en voetballen werden aangeschaft voor de kinderen van Mtangani.

Speelgoed voor Mtangani
Waterput 3031

Waterput 3031

Land: Bangladesh
District: Patuakhali
Dorp: Madarbunia

In het dorp Madarbunia in Bangladesh is mede dankzij de Informer Foundation een nieuwe waterput geslagen. Door de aanwezigheid van deze waterput kunnen de bewoners dagelijks over schoon water bezitten. Bovendien is er in het dorp voorlichting over hygiëne gegeven.

Waterput 3032

Land: Bangladesh
District: Patuakhali
Dorp: Purba Birajula

Sinds enige tijd beschikt het dorp Purba Birajula in Bangladesh over een nieuwe waterput. Door de realisatie van dit project kunnen de inwoners van het dorp beschikken over schoon water in de buurt. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van latrines, waardoor de hygiëne sterk verbeterd is.

Waterput 3032
Waterput 3033

Waterput 3033

Land: Bangladesh
District: Patuakhali
Dorp: Haji Khali

Dankzij de bijdrage van de Informer Foundation halen ongeveer 200 dorpelingen iedere dag schoon water bij de nieuwe waterput. Daarnaast is er voorlichting gegeven over hygiëne en gebruikt men nu latrines. Sindsdien zijn de leefomstandigheden drastisch verbeterd en is de kindersterfte teruggedrongen

Onderwijs voor 2 klassen

Land: Kenia
County: Kilifi
Dorp: Mtangani

Kerst moet voor iedereen leuk zijn en waar we in Nederland misschien blij worden van cadeautjes, is het voor kinderen in Kenia leuker om naar school te gaan. Maar aangezien dat daar niet zomaar kan hielden we een doneeractie met Kerst 2018. Met de opbrengsten kunnen wij maar liefst 2 volledige klassen in Mtangani een heel jaar lang voorzien van onderwijs!

Onderwijs in Mtangani

Meld je nu aan!

    ANBI

    Samen kunnen we meer

    Om samen te bouwen aan een betere wereld voor iedereen voelt fantastisch. Daarom willen wij graag door blijven gaan met het opzetten van projecten als de bovenstaande. Wil jij ook je steentje bijdragen als stichting en ben jij benieuwd hoe je je middelen nóg beter kunt besteden? Meld je dan nu aan voor ons ANBI-programma! Hiermee kun jij als ANBI-stichting gratis gebruik maken van boekhoudprogramma InformerOnline!